December v Krškem (prižig lučk, praznični vikend, silvestrovanje)[ad_1]

And do you know if you're going to go to Krzkem? V nadaljevanju zapisa objavljamo več informacij, vabljeni k branju.

Praznični december v Krškem

Prižig prazničnih lučk

Začetek veselega decembra bodo v Krškem obeležili z Miklavževim sejmom na Tržnici Videm v soboto, 1. decembra, od 8. ure naprej. Popoldne se bo dogajanje preselilo v Zaton, kjer bodo ob 17. uri pripravili predstavo za otroke Božični pridnometer, pol ure pozneje bodo prižgali praznične luči, nato pa bo sledila zabava s skupno Rock Defect.

Praznični vikend v starem mestnem jedru

Petek

V tretjem decembrskem vikendu v starem mestnem jedru pripravljajo praznični vikend. V petek, 14. decembra, popoldne se bo iz "pešcone" na Cesti krških žrtev proti starem mestnem jedru odpravila povorka z Dedkom Mrazom in Teatrom Cizamo, ob 17.30 uri bo v starem mestnem jedru predstava za otroke z Andrejo Zupančič, otroci bodo lahko preizkusili mini Planico, od 17. ure pa bo potekal sejem lokalnih rokodelcev.

Sobota

Sobotno dogajanje se bo začelo s sejmo lokalnih rokodelcev, nastopom vokalne skupine Mavrice, pride tudi Nipke, glavna skupina sobotnega večera bodo Novi Fosili. On the other hand, the hrane in pijače bo praznični vikend tudi letos potekal pod geslom "Krške prireditve brez odpadkov", ko bodo predstavili unikatno krško skodelico za čaj ali kuhano vino.

Delavnice v Mestnem muzeju Krško

V Mestnem muzeju Krko bodo 6., 12. 13. in 19. decembra pripravili štiri različne delvnice – od ustvarjanja novoletnih okraskov iz papirja, ustvarjanja voščilnic do sestavljanja novoletnih okraskov iz stiroporja in izdelave domačih okraskov adventnega časa.

Silvestrski dnevi v Krškem

Zadnji dnevi leta bodo živahni na drugi strani Save, na Trgu Matije Gubca bo v nedeljo, 30. decembra, živahno že od 16. ure naprej z otroških programom, ob 20. uri bo za glasbo skrbel DJ Stenk, od 21. ure naprej pa D'Palinka band. Zadnji dan v letu bo na trgu glasba zaigrala od 19. ure naprej, ob 21. uri pa se bo začelo silvestrovanje z Ansamblom Fantje izpd Lisce.

(bš)

[ad_2]
Source link