Delničarje naj bi bila dvojica oškodovala za 12 milijonov evrov[ad_1]

Celjski kriminalisti zaradi goljufije kazensko ovadili nekdanji vodilni osebi Thermane Laško, ki sta v letih 2014 in 2015 s svojim dejanjem oškodovala tedanje delničarje.

Celjski kriminalisti so končali triletno obsežno preiskavo s področja gospodarske kriminalitete v družbi Thermana Laško. Kazensko so zaradi goljufije ovadili dve nekdanji odgovorni osebi Thermane Laško, po naših podatkih nekdanjega direktorja Andreja Bošnjaka in the homepage družbe Natašo Tomić, ki naj bi v letih 2014 in 2015 s svojim dejanjem tedanje delničarje oškodovala za 12 milijonov evrov.

Podrobnosti končane has been in charge of the New Zealand conference and the Czech Republic policing team Matjaž Vrabec, vodja oddelka za gospodarsko criminal crime na celjski policijski upravi: "Preiskava, kateri smo zbirali obvestila in dokaze, ob tem pa so bile opravljene tudi hišne preiskave, je pokazala, da je dvojica zaposlena v podjetju z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi tretji osebi (šlo na bi za Družbo za opravljanje terjatev bank – DUTB ) z zlorabo institutov insolvenčnega prava, preslepila in zapeljala pristojo sodnico, da je ta izdala sklepe, s katerimi so obstoječi delničarji v Thermani izgubili pravice iz delnic, s čimer so bili skupno oškodovani za več kot 12 milijonov evrov. Osumljenca sta namreč z računovodsko operacijo , as we go away from the temelie v dejanskem poslovanju družbe, družbo prikazala kot insolventno. Na ta način sta omogočila spremembo lastništva družbe ter s tem oškodovala dotedanje delničarje. Za tovrstno kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen od ena do osem let. "

Matjaž Vrabec je ob tem še povedal, da je bila preiskava zelo obsežna, zajemala je obdobje v letih 2014 in 2015. Junija lani je bilo opravljenih lani 10 hišnih preiskav ter 4 osebne preiskave. Pri tem so odkrili več kot 20 elektronskih naprav, zaseženo je bilo ogromno dokumentacije. Spis je shranjen v 12 fasciklov, 8 večjih škatel, ima več tisoč strani. V zvezi s Thermano Laško kriminalisti še vedno preiskujejo določene sume domnevnih nepravilnosti.

[ad_2]
Source link