Hoolwerf in Schouten winnen bij terugkeer marathonvierdaagse[ad_1]

Bij de vrouwen, die zestig ronden moesten afleggen, bleven de schaatssters bij elkaar en kwam het aan op een massasprint.

Schouten, net teruggekeerd van de eerste wereldbekerwedstrijd langebaan in Obihiro, was het rapst en kon opnieuw een zege bijschrijven. De schaatsster, die net als Hoolwerf uitkomt voor Team Royal A-ware, won dit seizoen alle marathons waar ze aan de start stond.

Schaatsers lopen warm

De vierdaagse is populair onder de marathonschaatsers, vertelt Schouten die er zelfs de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen op de langebaan voor heeft laat schieten, "Als klein meisje keek ik al naar de zesdaagse en dat heeft zoveel indruk op me gemaakt", verklaart ze haar It's a terrorist Japan.

Sjoerd den Hertog, leider in de Marathon Cup, sluit zich bij haar aan. "Ik vind het supermooi. Het past in mijn hoofd een beetje bij het romantische idee dat ik van het marathonschaatsen heb. Het is natuurlijk een sport voor bikkels en ja, dit is dan nog een stapje extra ten opzichte van wat we normaal doen."

In de vierdaagse worden elke dag meer rondjes gereden. Zo begonnen de vrouwen donderdag met 60 rondjes en eindigen ze zondag met 100 ronden. "Hoe zwaarder, hoe beter. Het wordt opgebouwd. Ik denk wel dat je op de laatste dag ziet dat de sterksten over blijven", aldus Schouten.

Vrijdag wordt er in Utrecht verder gestreden. Zaterdag rijdt het peloton in Hoorn, zondag is de finale in Groningen.

[ad_2]
Source link