Javno mnenje: Tako kaže na volitvah v Ljubljani[ad_1]

Anketa kaže, da v prestolnici drugaga kroga ne bo.

Županu Ljubljane

Zoranu Jankoviću

It is newer, and the results are displayed on the file, and it will be done at the end of the page. Njegova lista bo, kot kaže, ostala najmočnejša v mestnem svetu, a z manj svetniki, kot jih je bilo doslej. Jankoviču bi glas dalo 53,1 odstotka vprašanih, 18,7 odstotka pa

Anžetu Logarju

(SDS).

Kot kaže anketa, dobrih 15 odstotkov vprašanih ni vedelo, komu bodo dali glas, 6,5 odstotka jih ni želelo odgovoriti, manj kot pet odstotkov pa bi glas dalo kateremu drugemu od šestih kandidatov.

soočenje Janković LogarSoočenjeSlovenijaJankovič: Logar. Prvi bi ostal na dopustu, drugi bi Ljubljančanom popravil zobe
Ob upoštevanju odgovorov zgolj tistih, ki menijo, da se bodo zagotovo ali skoraj zagotovo udeležili volitev, pa je podpora Jankoviću zrasla na 57,5 ​​odstotka, kar je približno toliko, kot je dosegel na prejšnjih županskih volitvah, Logarju pa na 21,4 odstotka .

Damjan Damjanovič

, ki je bil favorit SDS leta 2014, en prejel dobrih 23 odstotkov glasov.

Preostali, not two-year-old dveh odstotkov

Po anketi podpora nobenemu od preostalih šestih kandidatov ni presegla dveh odstotkov. Prav toliko, dva odstotka, vprašanih bo obkrožilo candidate Levice

Milana Jakopoviča

, ki se je uvrstil na tretje mesto, pred

Smiljana Mekicarja

, ki ga je predlagala Dobra država in naj bi dobil 1,4 odstotka glasov. SMC candidate

Dragana Matića

in SD

Marka Koprivca

sta v anketi zbrala manj kot odstotek podpore.

soočenje Janković Logar | Avtor: Saša Despot

Saša Despot

Slaba desetina tistih, ki pravijo, da bodo gotovo ali skoraj gotovo šli na volitve, še ne ve, koga bo volila, nekoliko manj kot sedem odstotkov pa jih ni želelo odgovoriti, kdo je njihov favorit.

Spremenjena slika v mestnem svetu?

Če se bodo izidi Medianine ankete pokazali za točne, pa se bo noroliko spremenilo razmerje v mestnem svetu. Zorana Jankovića list at the top of 26,9 odstotka anketiranih (leta 2014 je dobila 41 odstotkov), SDS ostaa na drugem mestu s skoraj istim deležem kot doslej (13,6 odstotka), strmoglavila pa je podpora SMC, ki je pred štirimi leti dobila dobrih 12 odstotkov glasov, zdaj pa je izbira le za dva odstotka vprašanih.

Lokalne volitve v Kranju.Lokalne volitveSlovenijaStranke izgubljajo moč in vpliv, zato raje kandidirajo sami
You can find out more about Svetniška skupina, but you can find the Levica (sedem odstotkov), pred LMŠ, SD in NSi, and so do you want to know what you want to do. At any time, the petitioner company has noticed any problems in the area, but it is not necessary for the purposes of the network, but it will not be possible, however, it is not possible.

Mediana je anketo za časnik Delo opravila med 7. in 14. novembrom, v njej pa je sodeloval 701 polnoletni občan.


[email protected]

[ad_2]
Source link