NCC to send your ur moskébygge in Rinkeby



[ad_1]

Förra året
Kunde DN berätta att friskolekoncernen Al-Azhar har skulder till staten, missköter sina redovisningar och betalar ut otillåtna lån. I want to see greps fyra styrelseledamöter och en före detta ledamot i koncernen. De sitter nu häktade misstänkta för flera olika former av ekonomisk brottslighet.

Svenska Dagbladet rapporterar att tre av de häktade personerna också har centrala funktioner i den insamlingsstiftelse som under närmare 10 år verkat för ett moskébygge i Rinkeby.

Mot bakgrund av misstankarna avslutar nu byggföretaget NCC sitt samarbete med stiftelsen.

– När uppgifterna dök upp under tisdagen gällande den misstänkta kriminella verksamheten valde vi att avsluta samarbetet, om det ligger något bakom brottsmisstankarna så ser vi väldigt allvarligt på det, säger Fredrik Anheim, avdelningschef NCC building Sverige till DN.

They will have to pay the NCC to assign to bekymrats in the stiftelsens of the market in the economics.

– Vi fick garantier att man avsåg att samla in medel från medlemmarna i Mälardalen och Stockholm. De uppgav att de hade en ambition att 8.500 medlemmar skulle samla in 100 miljoner kronor genom att betala 1.000 kronor i månaden i ett år. Det skulle vara bara svenska pengar och inga utländska donationer, fortsätter Fredrik Anheim.

SVT Stockholm
will make you sit rapporterat att insamlingsstiftelsen kritiserats då den till en början välkomnade donationer från bland annat Saudiarabien. I ett senare skede meddelade stiftelsen att man beslutat att inte ta emot något ekonomiskt stöd från utlandet.

Svenska Dagbladet skriver även
att en av männen via sina valutaväxlingsbolag har haft planer på att starta en islamsk bank och att Al-Azhar-stiftelsen sponsrat mannen med tio miljoner kronor för att banken skulle bli verklighet. Detta ska sedan ha kritisterats av Länsstyrelsen som krävde att pengarna skulle betalas tillbaka till stiftelsen eftersom utlåningen bröt mot stiftelselagen.

Förra året avslöjade
TV4-programmet "Kalla factta" att Al-Azharskolan i Vällingby delade upp elever efter kön på skolbussen. Något som bland annat fick utbildningsminister
Gustav Fridolin (MP) att reagera. Kort därefter meddelade friskolan att man
stoppat könsuppdelningen.

[ad_2]
Source link