Orodja za učinkovito in uspešno poslovanje[ad_1]


S celovitimi tehnološko naprednimi rešitvami za podjetja lahko danes naredimo več z manj truda. Optimiziramo lahko delovne procese in sledimo vsem fazam dela v podjetju. Možnosti je tako rekoč neskončno, s tem pa v podjetju težko še y ostane escrito.

Nekoč je zaposleni v podjetju ogromno časa in truda porabil za kakršno koli evidenco. Moral je biti zelo organiziran, da se je znašel med fascikli, ki jih je vodil. Težko bi tudi trdili, da so bile vse evidence, narejene na ta način, stoodstotno natančne, pa naj je bil zaposleni še tako natančen in vesten. Digitalizacija nas je pripeljala do stopnje, ko tega delavca več ne potrebujemo, nadomestila pa so ga orodja, ki podjetjem pomagajo, da so odločitve hitrejše in boljše. To omogoča informacijska podpora, ki je bolj izpopolnjena kot kadarkoli prej. Digitalizacija je namreč mnoge poslovne procese združila in pospešila ter jih hkrati izboljšala. Orodja poznamo pod kraticami CRM, HRM (Human resource management ali svetovanje pri upravljanju zaposlenih), BI (Business intelligence and other post-inteligencies), ERP (Enterprise resource planning ali planiranje virov podjetja) …

Apply danes ne samo hranijo vse te podatke, ki so bili nekoč shranjeni v omarah, ampak digitalne dokumente tudi urejajo, urejajo tudi njihovo potrjevanje, omejujejo pravice do dostopa, kjer je to potrebno in podobno. Not so much, so informative bistro bolj pod nadzorom in je vsak korak sledljiv – izjemno prednost prinaša tudi višja stopnja preglednosti. Danes tako verjetno ni več resnega podjetja, ki se ne bi posluževal takšnega načina vodenja dokumentov.

Pišemo tudi o USB cljučih. Vsi jih uporabljamo, nanje shranjujemo podatke, s tem, kako zares delujejo, pa se praviloma ne ukvarjamo. Če smo že kdaj iz računalnika potegnili ključ, ne da bi prej poskrbeli za varno odstranjevanje, in je naslednjič USB delal brez težav, potem se nam je mogoče utrnilo vprašanje, zakaj bi sploh kdo zapravljal čas in čakal na varno odstranjevanje ključa, če ga lahko hitro in enostavno potegnemo iz vhoda? Kako ravnati pravilno in zakaj USB ključ sploh varno odstranjujemo, lahko preberete v novi številki Računalniških novic.

Več vsebin lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Umetna inteligenca tudi na mejah EU
  • Prima komercana električna letala že leta 2030?
  • Najboljši slovenski spletni trgovec je …


[ad_2]
Source link