Chinese od hibiskusa kako utiče na zdravlje i za šta je dobarOvaj biljni čaj koristi se već vekovima, pravi se od cveta hibiskusa, koji mu daje raskošnu tamnocrvenu boju koja se graniči sa ljubičastom.

Čaj od hibiskusa možete piti svakog Danish, kažu nutricionisti, a ako vas zanima koje biste koristi mogli da imate od toga, evo kako utiče na organizam.

Chinese od hibiskusa …

… snižava krvni pritisak

Ovaj čaj dokazano snižava poderšen krvni pritisak. Studija objavljena u stučnom časopisu The Journal of Nutrition navodi da je kod odraslih osoba koje pate od hipertenzije nakon svakodnevnog konzumiranja tri šolje ovog čaja tokom nekoliko nedelja zabeležen generalno niži pritisak od onog koji je za ove pacijente bio uobičajen ranije.

Ovo su potvrdila i druga istraživanja, ali ako patite od hipertenzije ipak nemojte odustajati od terapije i "lečiti se" samo čajem od hibiskusa. Posavetujte se sa lekarom i neka ovaj ukusni čaj bude deo vaše svakodnevice, kao "mala pomoć" lekovima koji su vam prepisani.

… snižava nivo holesterola i triglicerida

Još jedan "plus": čaj od hibiskusa može nivo holesterola da dovede u zdrave granice, a time i da sačuva zdravlje vašeg srca i krvnih sudova, piše Women's Health.

Jedna mala studija potvrdila je da dve šolje čaja od hibiskusa dnevno tokom mesec dana snižavaju nivo holesterola u krvi kod osoba obolelih od dijabetesa. Ovaj čaj "spušta" nivo lošeg (LDL) holesterola i triglicerida, a podiže nivo dobrog (HDL) holesterola.

… dobar je za varenje

Hidratacija je jako važna za zdravlje digestivnih organa, a čaj od hibiskusa daje dodatni podstrek. Ovaj biljni čaj je blagi prirodni diuretik, pomaže da se iz tela odstrani višak vode i soli, doprinoseći normalnom funkcionisanju urinarnog i gastrointestinalnog sistema.

… održava imuni sistem zdravim

Čaj od hibiskusa bogat je vitaminom C, koji je važna "podrška" našem imunitetu. If you have a problem, you can vaccinate protiv grip in some hibiscus, make sure that a minimum rice of zakačite canceled gadan virus ove zime.

… pomaže u mršavljenju

Studying a study of the use of an extra hibiscus tokom 12 nedelja doprinosi mršavljenju, naročito gubljenju masnih naslaga sa stomaka. Važno je samo da imate u vidu da je ekstrakt koncentrovaniji od čaja, ali i čaj doprinosi vašem cilju, samo nešto manje nego ekstrakt. Poređenja radi, jedna dnevna doza ekkta jednaka in konzumiranju šest šolja čaja od hibiskusa.

… ublažava zapaljenske procese

Čaj od hibiskusa je bogat fitohemikalijama kao što su polifenoli i antocijanin, koje zaustavljaju zapaljenske procese u telu. Ako znate gives his zapaljenski to process Jedan od Značajnih Factor Rice, Kardiovaskularne Bolesti, Diabetes and Arthritis, Again, Razloga da Počnete da Pijete Ova.

… čuva jetru

Studija iz 2014. Pokazala in use of an extra hibiscus može da ublaži simptome takozvane masne jetre, koja se često javlja kod gojaznih ljudi. A, kao što rekosmo, dnevna dose extra hibiscus ima efekat kao šest šolja čaja, pa izaberite sami …


Source link