Kakšna zmaga Celjanov, ki so se znesli nad Zagrebom! #fotoRokometaši Celja so v 8. krogu lige prvakov pred domačimi navijači navdušili in s kar 30:21 premagali Zagreb. S to pomembno zmago so se hrvaškemu prvaku oddolžili za poraz (22:24), ki so ga doživeli pred tednom dni in prišli do pomembnih točk, s katerimi so slovenski prvaki na lestvici preskočili hrvaškega prvaka.

Prvi polčas je bil izenačen in Celjani so se morali, čeprav so večji del vodili, morali zadovoljiti z minimalnim vodstvom od odhodu na odmor (10: 9). Na začetku drugaga polčasa so se Celjani odlepili in hitro prišli do višjega vodstva (14:10), po katerem je trener gostov Červar Linen vzel minuto odmora, a ta slovitemu hrvaškemu trenerju ni pomagala.

Kmalu za tem so Celjani še povišali vodstvo (18:12), v 53. minuti pa vodili že za devet golov in jasno je bilo, da jim pomembna zmaga ne more uiti iz rok. So you know how much you want to watch in this way in order to know how to do zmage s 30:21.

Silencer goli je bil about Celjanih najbolj učinkovit Branko Vujović, medtem ko se je šestih ustavil Tilen Kodrin.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 25. novembra, gostovala pri ukrajinskemu Motorju iz Zaporožja.

Fotogalerija s tekme Celje: Zagreb (photo: Urban Urbanc / Sportida):1/73

Slovenci v Szegedu do točke

V nedeljo je bilo na delu še nekaj slovenskih legionarje. "Slovenski" Pick Szeged at remiziral s 33:33 proti Skjernu, za katerega je en gol dosegel Jan Grebenc. Mario Šoštaršič It's about Szegedu izkazal s štirimi goli, Dean Bombač je zabil dva, Matej Gaber enega, Nik Henigman pa tokrat ni zadel.

Tatran Prešov je s 30:20 z dvema goloma Januša Lapajneta zmagal about Silkeborgu, za katerega je branil Aljoša Rezar, medtem ko je Sebstian Skube ostal brez gola.

Blaž Janc blestel na "slovenskem derbiju"

Že v sredo je Montpellier premagal Rhein Neckar Loven z 31:26, Vid Kavtičnik je za Francoze zabil at goal.

V četrtek at Wisla Plock ugnala Wacker Thun (25:23). Za poljsko moštvo je Žiga Mlakar prispeval štiri zadetke, Igor Žabić je zabeležil dva gola.

V soboto je Vezsprem, za katerega je tri gole zabil Borut Mačkovšek, say Dragan Gajić in enega Blaž Blagotinšek, med. ko Gašper Marguč za Madžare ni igral, premagal Kristianstad s 36:27.

Kielce so bile s 34:31 doma boljše od Meškov Bresta. Blaž Janc je blestel pri Poljakih in dosegel šest golov, enega manj je za goste prispeval Simon Razgor, med. ko Vid Potato nor igral.

Barcelona je doma pričakovano, s 34:26, odpravila Vardar iz Skopja. Jure Dolenec je za Katalonce zabil en gol, medtem ko je Staš Skube za goste prispeval dva, medtem ko Gregor Ocvirk about Makedoncih and zaigral.

Skupina A

Skupina B

Prepare it:
Branko VujovićSportCeljani praznih rok iz Zagreba
Ribnica rokometSportRibničani ostajajo na vrhu
comment:

1
Source link