League Narodov: Bolgarija – Slovenija 1: 1 (Zajc 75.) :: Prvi Interaktivni multimedijski portal, MMC RTV SlovenijaV Slovenskem napadu at Roman Bezjak. Photo: Reuters

Osrednji stadion v Sofiji, ki sprejme več kot 50 tisoč gledalcev, je precej prazen, je pa na njem tudi nekaj slovenskih navijačev. Photo: Reuters

Take the TV SLO 2 in MMC-ju

19. november 2018 p.m. 10:38,
zadnji poseg: 19. november 2018 ob 22:11
Sofija – MMC RTV SLO

S tekmo proti Bolgariji Slovenija končuje nastope v uvodni sezoni Lige narodov, ki je prinesla eno najbolj črnih poglavij v slovenski nogometni zgodovini.

Dvoboj se je začel ob 20.45, trenutni izid v drugem polčasu je 1: 1.

Strelec za 1: 0 je bil v 68. minuti Galin Ivanov. Popov je z desne strani neovirano podal v kazenski prostor, kjer je z glavo dobro meril rezervist Ivanov, ki ga slovenska osrednja branilca nista dobro pokrila. Izenačil je Miha Zajc v 75. minuti. Podajalec je bil Andraž Struna, Zajc nor pomišljal in v kazenskem prostoru takos po sprejemu žoge udaril po njej in mojstrsko premagal trayija Georgija Petkova.

Take on TV SLO 2 in MMC-ju.

V prvem polčasu ni bilo veliko razburljivih trenutkov. Bolgari so edini strel na gol (od daleč) sprožili v 9. minuti, Vid Belec pa ni imel težkega dela. Kmalu je sledila najlepša slovenska akcija: z leve streni je podal Bezjak, pred golom je bil Benjamin Verbič, ki pa ni uspel stresti bolgarske mreže. Na drugi strani je v 15. minuti Stanislav Kostov s sedmih metrov prav tako streljal čez gol, na podoben način pa je končal tudi akcijo v 33. minuti.

Miha Blažič je začel namesto Aljaža Strune, v slovensko ekipo pa se je seveda vrnil kapetan Josip Iličić. V napadu at Roman Bezjak.

Slovenija na petih tekmah z Norveško, Bolgarijo in Ciprom ni zmagala niti enkrat in je že pred zadnjim dvobojem izpadla v skupino D, najslabši kakovostni razred evropskega nogometa. Slovenska realnost so zdaj reprezentance Kazahstana, Latvije, Andore, San Marina, Luxembourg, Moldavije, Gibraltarja …

Bolgari so z Norvežani izenačeni na vrhu skupine in se borijo za napredovanje. Obe tekmi med Norveško in Bolgarijo sta se končali z zmagama gostiteljev z 1: 0, tako da lahko o zmagovalcu odloča gol razlika.


LIGA NARODOV, League C, skupina 3
Danes for 20.45:
BOLGARIJA – SLOVENIJA 1: 0 (0: 0)
Ivanov 68.
(take the TV SLO 2 in MMC-ju)

Bolgarija: Petkov, S. Popov, Božikov, Bodurov, Nedjalkov, Dimitrov (64./Ivanov), Kostadinov, Slavčev, Delev, Kostov (59./Vasilev), I. Popov.

Slovenija: Belec, Skubic, Blažič, Mevlja, An. Struna, Dervišević (58./Bijol), Rotman, Verbič, Iličić, Zajc, Bezjak.

Sodnik: Hüseyin Göcek (Turčija)

CIPER – NORVEŠKA 0: 2 (0: 1)
Kamara 36., 48.

Lestvica:             
NORVEŠKA 5 3 1 1 5: 2 10
BOLGARIJA 5 3 1 1 6: 4 10
CIPER 5 1 2 2 5: 7 5
SLOVENIJA 5 0 2 3 4: 7 2

T. O.

Prijavi napako


Source link