Mikaela Shiffrin dobila prvi slalom, Hrovatova 12., Ferkova pa 22.Mikaela Shiffrin dobila prvi slalom, Hrovatova 12., Ferkova pa 22.

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka uvodnega ženskega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v finskem Leviju. Druga je bila lanska zmagovalka Slovakinja Petra Vlhova (+0,58), Avstrijka Bernadette Schild at bila tretja (+0,79). Točke sta osvojili obe slovenski finalistki. Goal Hrovat at bill 12. (+2,23), Maruša Ferk 22. (+3,08).

Shiffrinova je v Božičkovi deželi osvojila 33. karierno slalomsko zmago v svetovnem pokalu, v Leviju pa je še tretjič, po letih 2013 in 2016, stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra ter se izenačila z Nemko Mario Höfl-Riesch. Skupno ima že 44. zmag v svetovnem pokalu.

V minuli sezoni en 23-letna Američanka osvojila sedem od devetih slalomov za svetovni pokal za svoj še peti slalomski kristalni globus za zmagoslavje v posebnem seštevku discipline. Le in slalomski globus več ima rekorderka med ženskami I went to Schneider.


EPA Mikaela Shiffrin je zmagala z razmeroma velikim naskokom.

Od štirih Slovenk na startu sta v finalu nastopili Hrovatova in Ferkova. Ana Bucik in Klara Livk sta bili prepočasni za drugo vožnjo.

V nedeljo bo v Leviju še moški slalom z dvema Slovencema na startu Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom.


Source link