Stefans tv förstördes av TV4: as sol – Uppsala[ad_1]

Stefan Bodin tycker om att titta på Nyhetsmorgon på TV4 innan han åker till jobbet. Nu har programmets välkända logotyp, en gul sol, bränts fast i vänsterhörnet på Stefan Bodins Philips-tv, skriver Aftonbladet som var först med att rapportera om händelsen.

– Häromdagen upptäckte jag att det var ett skumt mönster på min tv. Det var in inbränd sol, säger Stefan Bodin.

Vissa tv-apparater, däribland oled som är den modell som Stefan Bodin köpte i april för 25 900 kronor, klarar inte av att hantera grafik som ligger still i bild, till exempel Nyhetsmorgons sol-logo.

Artikelbild

|

Den gula Nyhetsmorgonsolen, som nu blivit grön på Stefan Bodins tv, syns hela tiden.

– Det här är en krock mellan ny teknik och tv-bolag som vill ha grafik i bild. Det kanske är snyggt med grafik, men det är inte så bra för oss som har sådana här tv-apparater, säger Stefan Bodin.

Tv-apparater med oled-teknik är utrustade med funktioner som ska skydda mot risken att tv: n förstörs av stillastående grafik, men Stefan Bodin menar att tekniken inte hjälper helt och hållet.

– Vi har varit noga med att använda en rensningsfunktion som man ska använda när tv: n varit i gång några timmar. Tekniken fungerar till viss gräns, men inte när grafiken bränts in så här mycket, säger Stefan Bodin.

För Stefans del har det ändå gått bra. Tv-tillverkaren har gått med på att byta ut tv: n, men innan det sker får han leva med att en liten sol syns i tv-apparatens nedre vänsterhörn.

– Det är in mardröm. Innan jag fick klart för mig att Philips skulle byta ut tv: n var det riktigt jobbigt. Det är in jättetråkig historia det här.

Kommer du fortsätta att titta på Nyhetsmorgon?

– Det kommer jag inte göra. Bara om Nyhetsmorgon byter to sol-logon. Jag villa varna andra som har en oled-tv.

TV4 har valt att bemöta kritiken med ett sms:

"Det stämmer att vi fått in en del synpunkter angående det här. Vissa typer av skärmar är känsliga och många tv-tillverkare har manualer för hur man förebygger och / eller återställer inbrända bilder. Vi arbetar givetvis från vårt håll genom att se över vad vi kan göra i designen av vår grafik ", säger Malin Willers, kommunikationschef på TV4.

[ad_2]
Source link