To be posed in the public domain, please click on the link to see the poškodovana gasilka[ad_1]

MEICA – V središču Mežice, za pošto in občino, je po podatkih uprave za zaščito in reševanje zagorelo v petek okoli 23. ure, ogenj pa se je po 50 metrov dolgem večnamenskem lesenem objektu, v katerem so občani hranili drva, ozimnico in druge stvari , hitro širil in ogrožal tudi okoliške stavbe. Zaradi nevarnosti so morali iz treh objektov evakuirati približno 50 ljudi. Kot so povedali na občini, kjer so ponoči aktivirali tudi štab civilne zaščite, so se ljudje ponoči večinoma znašli sami in poiskali začasno namestitev ter se medtem že vrnili domov.


Posredovanje v Mežici. PHOTO: Koroški gasilski zavod

Dve osebi, ki živita v stanovanjskem objektu, na katerem je zgorelo ostrešje, pa sta se morali začasno preseliti. Stavbo bodo preview v ponedeljek pregledali strokovnjaki.

Obsežen požar so pogasili prostovoljni gasilci, ki so v Mežico prišli na pomoč iz celotne Mežiške doline in Kotelj, pomagali so tudi poklicni gasilci z Raven na Koroškem. Med intervencijo sta se po podatkih uprave za zaščito in reševanje poškodovala dva prostovoljna gasilca, ki so ju oskrbeli v dežurni ambulanti Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem. Drugih poškodovanih v požaru ni bilo.

Gasilci so ponoči na kraju izvajali požarno stražo. Danes čez dan pa so mežiški gasilci z delovnim strojem sanirali posledice požara. Po podatkih občine so območje zavarovali z varnostnimi ograjami. Neither škode je tudi na občinski stavbi, saj je vročina poškodovala fasado in nekaj oken. Požarišče so si ogledale pristojne službe. Vzrok požara in škoda še nista znana.

[ad_2]
Source link