Venus Williams doses poravnavo za nesrečo s smrtnim izidom[ad_1]

Ameriška teniška zvezdnica Venus Williams je na sodišču dosegla poravnavo za prometno nesrečo s smrtnim izidom, v katero je bila vpletena junija lani, danes poročajo ameriški mediji. Nekdanjo številko 1 svetovnega tenisa je krivde za nesrečo po obsežni preiskavi konec lanskega leta oprala tudi policija.

Policija je sporočila, da noben voznik ni bil kriv za nesrečo, ki se je zgodila med zastojem na križišču avtoceste na jugu Floride, zato ni vložila nobene kazenske ovadbe, a Williamsovo je civilno tožila družina žrtve.

Policija se sicer ugotovila, da je Williamsovi, ki en hotela prečkati šestpasovnico, prednost odvzel neidentificirani tretji avto. To je povzročilo niz dogodkov, katerih se je hyundai sedan, ki ga je vozila Linda Barson, zaletel v športno terensko vozilo Williamsove, ki se je zaustavilo na križišču.

Ne Williamsova ne Barsonova v trčenju – hitrost vozila naj bi bila le osem kilometrov na uro – nista bili poškodovani, mož Barsonove, 78-letni Jerome Barson, ki je bil sopotnik v avtomobilu, pa je utrpel poškodbo glave, zaradi katere je 11 dni po nesreči v bolnišnici umrl.

Čeprav je policija Williamsovo oprala krivde, se je na sodišču njen odvetnik z družino Barsona pretekli teden dogovoril za poravnavo, poroča TNZ. Za zdaj ni znano, koliko denarja bo 38-letnica odštela, znano je le, da bosta obe strani plačali svoje sodne stroške civilnega postopka.

[ad_2]
Source link