Z izjemnim dejanjem preprečil tragedijo na dolenjski avtocesti[ad_1]

V ponedeljek nekaj po 18. uri je na avtocesti pri postajališču Starine v smeri proti Novem mestu voznik tovornega vozila s svojim neodgovornim in nevarnim ravnanjem močno ogrožal ostale udeležence v prometu. Le odločnemu in pogumnemu ravnanju občana, ki se je takrat nahajal v bližini, gre zahvala, da na avtocesti ni prišlo do prometne nesreče, verižnega trčenja in tragičnih posledic, je sporočila policija.
d "class =" rspimg "itemprop =" image "src =" http://siol.net/media/img/63/37/550fdd7373b7ae49f55d-d.jpeg "title =" d


Photo: policie

Občan iz okolice Cerkelj ob Krki se je nahajal na avtocestnem postajališču, kjer je izvajal zimsko službo. V času, ko je bila že tema in slabša vidljivost, je opazil, da je na avtocesti na prehitevalnem in delno na voznem pasu obstalo tovorno vozilo, kar je predstavljalo izjemno nevarnost za druge voznike. Takoj se je odločil in priskočil na pomoč.

Vklopil je vse štiri smernike in obvestil policiste

Varno je stekel do tovornega vozila in se povzpel do kabine, kjer se je nahajal voznik, s katerim pa je bilo očitno nekaj narobe, saj je bil povsem zmeden in ni vedel niti tega, da se nahaja na avtocesti. Vklopil je vse štiri smernike in o nevarnosti obvestil policiste na številko 113.

V želji, da bi preprečil tragične posledice in voznike opozoril na nevarno oviro na avtocesti, je oblečen v odsevni brezrokavnik stopil za ograjo med obema smernima pasovoma, vklopil lučko na mobilnem telefonu in z mahanjem opozarjal voznike.
Sophia Flörsch "class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/cc/67/87a1fc2d904af816bf47-sophia-florsch.jpegSportHuda nesreča nemške najstnice: ljudje se čudijo, kako je sploh preživela #video
comment:

4delitve:
118Sodn mu mu izreklo globo v višini 1.220 evrov

Kmalu so na kraj prihiteli tudi policisti, ki so zavarovali kraj. Med postopkom z 32-letnim voznikom, državljanom Hrvaške, je bilo ugotovljeno, da je pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,73 miligramov alkohola (3.6 g / kg).

Po pregledu v bolnišnici so ga odpeljali v prostore za pridržanje, naslednji dan pa z obdolžilnim predlogom na Okrožno sodišče Novo mesto. Sodn mu je izreklo globo v višini 1.220 evrov in stransko kazen 18 kazenskih točk oziroma prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.
Policija prometna nesreča "class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/10/a4/6e8228f1a61119d89491-policija-prometna-nesreca.jpegUp to dateAvtomobil zgrmel po strmem pobočju. Voznik nesreče ni preživel.


Preprečil je hudo nesrečo

Na Policijski upravi Novo mesto so naslednji dan prejeli klic voznika, ki se je želel zahvaliti občanu, ki ga je opozoril na nevarnost in dejal, da mu je gotovo rešil življenje ali vsaj preprečil hudo prometno nesrečo.

Janez Ogulin, director Policijske uprave Novo mesto je danes pogumnega občana sprejel in se mu zahvalil za njegov odziv, odločno in pogumno ukrepanje, s čimer je izpostavil lastno varnost z namenom, da bi zavaroval druge.
Kitaska "class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/ed/8e/c90b3e6ab33453dd2a1c-kitajska.jpegUp to dateHuda tragedija na Kitaskem. V prometni nesreči umrlo pet otrok.


[ad_2]
Source link