Za krvne žile je lahko problematičen že en sam energijski napitek[ad_1]

Obstajajo številne raziskave, povezane s problematičnostjo rednega uživanja energijskih napitkov. Tako se večina ljudi zaveda nevarnosti, povezanih s to navado. Vendar pa se vam po drugi strani morda ne zdi problematično, da si energijski napitek privoščite občasno, ko imate občutek, da ga zares potrebujejo. A izsledki houstonskih znanstvenikov, ki so pred kratkim izvedli zanimiv experiment, kažejo drugačno sliko. Problematičen naj bi bil že en sam energijski napitek, predvsem za naše žile …

Energijske pijače in vpliv na ožilje

Negative vpliv kljub dejstvu, da so v raziskavi sodelovali mladi in zdravi nekadilci

Preparingly, it is a vibrant energiekky napitkov na organizem so pogosto razkrile, da so ti povezani s povečano verjetnostjo za težave s srcem, jetri, živčnim sistemom in želodcem. Pogosto je bila dokazana tudi povezava med pogostim pitjem energijskih napitkov in tanjšanjem zobne sklenine. Verjetno ste slišali tudi za opozorila, da so energijski napitki še posebej nevarni, če jih mešate z alkoholnimi pijačami. V tem primeru namreč dobite občutek povečane budnosti, vendar opitost s tem seveda še ne izgine. Tako obstaja precej večja možnost za nevarna dejanja. I have forgotten that you've been trying to throw it out on your own – vpliv, ki ga ima že en sam energijski napitek na krvne žile. V experiments, such as smo ga omenili, at sicer sodelovalo 44 študentov in študentk, starih med 20 in 30 let, nihče izmed njih ni bil kadilec. Raziskovalci is so ready to prelate stanje endotelija – notranje plasti žilnih sten. Sodelujoči so nato popili energijski napitek, per 90 minutah pa so raziskovalci izvedli še eno testiranje endotelija.

Energijski napitek povzroči takojšnje zoženje krvnih žil

Izvedene has been a dilatation of arterijskih žil, about katerih so si raziskovalci pomagali z ultrazvokom, so pokazale, da je bila razširjenost žil pred začetkom experimental v povprečju nekaj več kot 5-odstotna. Po 90 minutah od zaužitja energijskega napitka pa je padla na zgolj 2.8 odstotka, kar priča o akutni okvari delovanja krvnih žil. Dilatacija oziroma razširjenost je zelo pomemben pokazatelj stanja žilnega sistema. Večja razširjenost pomeni lažji oziroma boljši pretok krvi in ​​olajša delo srcu. Z večjo razširjenostjo žil pa se seveda znižuje tudi krvni tlak. Raziskovalci, such an experimental experiment, has been used as a whole, and does not bil takojšnji vpliv energijskih napitkov na endotelij povezan s kombiniranim učinkom različnih sestavin, med drugim kofeina, tavrina, sladkorja in zeliščnih stimulansov.

——————————–


[ad_2]
Source link